fredag 9 mars 2018

QUINOA ENCHILADA CASSEROLE

Gjorde denna vegetariska rätt idag och ja... recommend, recommend!



Som ni snart märker är det väldigt ovanliga mängder av alla mått, och detta beror på att jag har översatt från ett amerikanskt recept där de använder ounce och cup.
Lägg på ett ungefär, det är inte så noggrant att det måste vara exakt på millimetern.



Väldigt enkelt recept, som inte alls tar lång tid.

Ingredienser:
Quinoa frön 2.25 dl

Enchilada sås 2.8 dl (hela burken)
Jalapeno hackad 1.2 dl (hela burken)




Svarta bönor (skölj) 1.1 dl

Kumminkrydda 1/2 tesked 
Chilikrydda 1/2 tesked
Svartpeppar och salt efter tycke.

Cheddarost hackad 1.7 dl
Mozzarellaost hackad 1.7 dl

Majs 1.1 dl
1 Avokado för topping
1 tomat för topping


Hur gör man?

1. Skölj och Koka sedan quinoan i 4.5 dl vatten, enligt paketet. (Ca 15 min)

2. Sätt ugnen på 190 grader c och ”smörj” formen du kommer använda. (Jag använde kokosolja).

3. Blanda quinoa, enchilada sås, jalapeno, majs, bönor, kummin, chili och andra eventuella kryddor i en bunke. Tillsätt sedan ostarna som är skurna i små bitar.

4. Lägg i formen och strö över överbliven ost. ”Grädda” i ugnen i ca 15 minuter tills osten är smält och det ser lite bubbligt ut. 

5. Toppa med avokado och tomat skurna i små bitar.

1









2. 




3. 









4.





5.







Det blev supergott, rekommenderar er verkligen att prova. Både intressant och roligt att lära sig laga -och äta- lite ovanligare än det jag annars ofta äter.

Ha en fin dag ❣️🌷

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar